Profil

Maling og træbeskyttelse - til det danske marked

Malings-fabrikken Promal A/S, ligger i det nordlige industrikvarter i Holstebro, og producerer maling, træbeskyttelse, tagmaling og universalmaling,  udelukkende til det danske og skandinaviske marked.

Virksomheden blev grundlagt i Holstebro i 1938 og blev løbende udbygget og udvidet.
I dag er den en moderne malingsfabrik, med 7000 m² produktions- og lagerlokaler under tag.

Den seneste større udvidelse skete i 2007 da HYGÆA Farver blev tilkøbt.
En investering der blev fatal, for virksomheden. Finanskrise og uheldig timing, resulterede i en konkurs sidst i 2010.

Virksomheden blev, efter konkursen, overtaget af et nyt selskab, med navnet Lakrymal A/S. Lakrymal er et selskab stiftet af den mangeårige fabrikschef, Erling Kristensen samt Preben Laugesen.

Hovedbeskæftigelsen har, siden starten, været fremstilling af træbeskyttelse og maling.
De forskellige brands (private labels), er årsagen, til en anonym tilværelse, i markedet.


Nyt koncept og nye forretningsområder

Sideløbende med produktionen af private labels, etableredes i 2011 www.maling.nu.

I januar 2013, overtog Lakrymal A/S, det hollandsk-ejede engrosselskab, Den Braven Scandinavia A/S i Vamdrup. I forbindelse med overtagelsen, blev Lakrymal A/S holding og ejendomsselskab, medens Promal A/S blev det nye driftsselskab.

Med overtagelsen af Den Braven Scandinavia, har Promal fået tilført nye forretnings-områder, med import og salg af fugemasser, skum og relaterede varer, fra Den Braven Holland.

Aktiviteterne og lageret fra Den Braven Scandinavia blev i 2013 flyttet til Holstebro og drives videre af Promal A/S. Derfor kan både maling, træbeskyttelse, tagmaling mv. købes sammen med fuge, skum og specialprodukter.

Med fagligt dygtigt personale, et beskedent omkostningsniveau og unik omstillings-parathed, tager Promal konkurrencen op, med de større aktører på markedet.

Maling og træbeskyttelse købt hos Promal er 100 % produceret i Danmark.

Virksomheden i Holstebro beskæftiger i øjeblikket 13 medarbejdere, som alle har en faglig og praktisk tilgang til opgaverne.
Promal A/S  |   Joachim Wellers Vej 27   |   7500 Holstebro   |   Tlf: 96 10 50 80   |   CVR: 20669438   |   info@promal.dk